top of page
Buscar
  • Foto del escritorFont i Trias Coeducació

Accions per a la prevenció de les violències masclistes. #25N. Any 2020

Actualizado: 23 ago 2021


Al nostre centre el 25 de novembre no és un dia qualsevol. És el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones i des de la Comissió de Coeducació ens prenem molt seriosament l’ocasió per seguir treballant la igualtat i la prevenció de les violències masclistes.

Enguany, amb totes les mesures per la COVID-19, hem hagut de canviar el format que era habitual en una nova proposta lúdica i motivadora.

A l’inici de setmana, el Grup d’Alumnat per la Igualtat decorà el centre amb pancartes, cartells, frases pintades als vidres de l’entrada i del pati i amb la construcció d’una instal·lació al hall de l’institut.


El dimecres, dia 25N, les classes començaren de manera ordinària, però en acabar l’esplai dos alumnes llegiren el manifest, que posava en context el dia i la lluita per a l’eliminació de les violències masclistes. En acabar, tota la comunitat educativa, que era present al pati, realitzà un minut de silenci per recordar les 80 dones que han estat assassinades durant el 2020 a l’Estat espanyol, 3 de les quals a la nostra comunitat.


Durant les següents hores, l’alumnat de 2n d’ESO es repartí per realitzar els tallers a l’aire lliure que s’havien muntat: un taller de serigrafia i la realització d’un mural feminista. Des de la Comissió de Coeducació es plantejà una idea i fou el col·lectiu artístic Malafolla que s’encarregà de materialitzar-lo. Sota el lema «Feim pinya per rompre totes les cadenes», una sèrie de joves estiren i espenyen una cadena de la qual sorgeixen tota una sèrie de valors positius pels quals treballam al centre. El taller de serigrafia consistí a estampar a una camiseta blanca o bossa la imatge esmentada. També, el dibuix quedà gravat a una de les parets del pati, gràcies a tot l’alumnat de 2n, que esprais en mà col·laboraren en la realització.


A més a més, durant els dos esplais, el taller de serigrafia romangué obert per l’alumnat d’altres nivells, professorat i PAS perquè es poguessin emportar també la seva camiseta.


Finalment, per no rompre els grups bombolla es va decidir que la resta de grups dediquessin alguna hora del dia a la visualització d’alguns recursos audiovisuals en relació amb el dia establert. En primer lloc, es passà el vídeo conjunt de Feminisme a l’Escola «Romp la cadena» en el qual el nostre centre participà. Aquesta proposta ens permeté elaborar, a més, un vídeo intern que va ser treballar a les hores de tutoria. Finalment, es projectà el documental El machismo que no se ve, produït per TVE i que mostra en totes les seves versions el masclisme i les seves conseqüències nefastes.


Tot això ha estat possible gràcies a la tasca incansable de la Comissió de Coeducació, Feminisme a l’Escola, Malafolla, l’equip directiu del centre i la col·laboració de Convivèxit i IBDona.






31 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page