Buscar
  • Font i Trias Coeducació

Resum de les activitats coeducatives del curs 2020-21

Actualizado: 5 sept 2021

El curs 2020-21 no ens va aturar en la nostra tasca coeducadora. Perquè, malgrat la pandèmia de la Covid-19, que vàrem poder enfrontar amb una organització òptima als centres educatius i, sobre tot, gràcies a la col·laboració i implicació del nostre alumnat, existeix una altra pandèmia, EL MASCLISME, que hem de seguir assenyalant i visualitzant per tal de superar-lo.

Així, els objectius que ens vam proposar dur endavant van ser els següents:


A més d'aquests, la comissió de Coeducació va participar a la Primera Edició de l'Especialista Universitari en Coeducació, que ha estat tot un èxit quant a la formació i expansió dels vincles entre les coeducadores de les Illes Balears.


Aina Cassanyes (comissió de coeducació), Ruth Muñoz i Elena Quintana (UIB)


A més, com cada any, vàrem participar en la subvenció d'IB Dona, i patrocinada per l'Institut de l'èxit escolar (Convivèxit), amb els doblers de la qual vàrem poder dur a terme la major part de les accions coeducatives:


- Accions del 25 N (es pot llegir la notícia pitjant al damunt), amb un mural cooperatiu, un taller de serigrafia i l'acció comuna amb Feminisme a l'escola. A més del tallers programats al llarg del mes de novembre:
- Accions del 8M

PODEU ESCOLTAR LES INTERVENCIONS DE LUCIA FERRO I ISA NADAL pitjant al damunt.

- Accions de l'11 F: Dia Internacional de la Nina i la Dona a la Ciència. MIRAU un dels vídeos que van fer unes alumnes de 1r d'ESO. Fantàstic!

- Accions del 17M: Dia contra la LGtBI-fòbia. Aquí el cartell amb les accions tutorials:- Tallers d'Educació afectiva i sexual:

  • Diversitat sexual i de gènere

  • Pornografia i les seves nefastes conseqüències

  • Xarxes socials i sexualitat

  • Estimar bé: les relacions recíproques en la parella

  • Estereotips de l'amor romàntic

- Tallers amb Metges del món :

  • Persones sense llar

  • Persones migrants

  • Mutilació genital femenina

- Projectes amb els departaments de Llengua castellana i Valors ètics: PARAULES DE DONA. L'alumnat de 3r d'ESO es va intercanviar al llarg del curs una sèrie de cartes. La idea va consistir en aprofitar els entrebancs de la pandèmia per a posar de manifest la importància de les relacions humanes afectives. A cada carta convidàrem alumnat i dones (un total de 60) a parlar sobre la seva biografia i trajectòries personals i professionals. Al següent vídeo teniu un petit tast:


I, per acabar, vam dur a terme un munt d'accions més que no es poden medir amb paràmetres de quantitat!:

- Raps per la igualtat (mirau el vídeo!)

- Un tik tok solidari a partir del qual ens varen entrevistar a la ràdio (el podeu veure aquí)

- La commemoració del Dia de les dones escriptores (19 d'octubre). Vídeo. Gràcies als departaments de Castellà i Català per la seva implicació, sempre.

La publicació del nostre article sobre educació sexual a l'Anuari de l'Educació 2020, de la Universitat de les Illes Balears. El podeu llegir a partir de la pàgina 348, aquí.


Així, el curs que ve esperam començar amb il·lusions renovades, i amb nous projectes que podreu seguir de ben aprop a través de les nostres xarxes socials (Facebook, Instagram), a més de la nostra pàgina web coeducativa

Grup d'Alumnat per la IgualtatGRÀCIES, FINS AVIAT!

21 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo