top of page
Buscar
Foto del escritorFont i Trias Coeducació

Accions de sensibilització per a la prevenció de la violència masclista. #25N.





El #25N és un dia en què s'aturen les classes ordinàries i es fan activitats perquè el nostre alumnat pugui fer una feina intensa i necessària de conscienciació envers totes les violències masclistes. Els tallers són conduïts per professionals que han estat especialment convidats per a aquesta ocasió per part de la comissió de coeducació del nostre institut. Com veureu més avall, els al·lots i al·lotes de 2n i 3r d'ESO faran tallers no mixtes. El criteri pedagògic per a dur a terme aquesta separació és perquè, a partir de la tasca coeducativa del curs passat, després de fer l'avaluació dels resultats i a petició d'alumnat del centre, pensam que hi ha temàtiques que a causa de les diferències biològiques i també de socialització de gènere ells i elles necessiten un espais i persones de referència del gènere amb el qual s'identifiquen per a poder sentir-se segurs i segures d'expressar amb confiança i en un entorn que faciliti la bona comunicació i expressió d'emocions.

La Universitat de les Illes Balears, la Conselleria d'Educació, professionals de la salut, de l'educació social i les arts duran a terme els tallers per al nostre alumnat de 1r a 4t d'ESO.

A continuació, us feim partíceps dels continguts i professionals que impartiran els tallers:


* 1ESO: L'associació Palma Slam Ciutat Poètica conduïrà la segona part d'una experiència que per al nostre alumnat més petit començarà la setmana abans del 25 de novembre. El projecte pretén desenvolupar la poesia com a eina fonamental i complementària per a millorar les capacitats comunicatives, alhora incorporant la seva capacitat crítica per entendre millor el món i, en concret, la problemàtica social i estructural de la violència masclista. PalmaSlam Ciutat poètica és una associació cultural sense ànim de lucre que des de fa vuit anys celebra mensualment un Poetry Slam a Palma al qual hi participen més de 200 persones i hi assisteixen poetes convidats del més alt nivell mundial.


*2ESO (Al·lotes): L’autodefensa feminista com a eina de prevenció i actuació es contextualitza en un marc de desigualtat i violència estructural cap a les dones i altres persones amb identitats de gènere no hegemòniques. Disposar de recursos teòrics i pràctics per fer front individual i col·lectivament a la violència masclista és una de les estratègies principals del Wen do, que no s’entén només com un conjunt de tècniques físiques sinó també treballa l’actitud d’empoderament que ens dóna l’experiència i la reflexió provinent del marc teòric i pràctic dels feminismes. La formadora del taller, Gema Domínguez, va estudiar el cicle de grau superior d'Animació Sociocultural i la diplomatura en Educació Social. El seu exercici professional està centrat en l'àmbit comunitari, coordinació de projectes de dinamització sociocultural i intervenció social sobretot dins el món de la transformació de conflictes.


*3ESO (Al·lotes): El taller d'empoderament sexual femení té com a objectiu principal reconèixer i deconstruir estereotips i mites en relació a la sexualitat i rols reproductius de les adolescents. També pretén aportar coneixements sobre el desenvolupament anatòmic i fisiològic per a empoderar les adolescents en la presa de decisions segures i responsables envers la seva salut sexual. Impartit per Elisa Bosch Donate, professora de Fisioteràpia en l'abordatge de les disfuncions del sol pèlvic a la Universitat de les Illes Balears. Diplomada en Fisioteràpia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Ciències Socials Aplicades a l'Atenció Sociosanitària per la Universitat de les Illes Balears. Membre del grup de recerca Estudis de Gènere. Voluntària en accions de promoció de la salut sexual i reproductiva amb perspectiva de gènere de les dones adolescents i adultes a El Casal de les Dones, Casal Petit, Associació Balear d'Alletament Matern o Associació Naixença.


*2 i 3ESO (Al·lots): Diàlegs masculins és un taller que pretén conscienciar els joves respecte del model de masculinitat que cada un ha anat construint al llarg de les seves vides, amb un mètode eminentment pràctic que permetrà a molts d'ells començar i continuar amb una primera reflexió per entendre com s'ha anat construint la identitat masculina i quins aspectes de la

mateixa senten que han de canviar, modificar o fins i tot transformar totalment per tal d'arribar a gaudir d'unes relacions més sanes i igualitàries amb totes les persones, evitar conductes de risc que els puguin perjudicar i construir una bona autoestima basada en les cures i la corresponsabilitat. El taller l'impartiran Víctor Sánchez, promotor d'igualtat, Justo Fernández, escriptor i divulgador, i Enrique Urbano, membre del col·lectiu de masculinitats en transformació: #Homestransitant.


4ESO: Nova pornografia i relacions sexuals en joves i adolescents és un taller que parteix d'un estudi recentment publicat per la #Universitat de les illes Balears i que pretén reflexionar sobre els models d'educació afectivo sexual que sovint són els únics als quals tenen accés els i les adolescents. Aquest models, extrets d'Internet, són la base de la cultura de la violació, de la imatge de la dona com a un objecte i de l'home amb un model de masculinitat hegemònica gens saludable. El taller serà impartit pel Dr. Lluis Ballester Brage, doctor en filosofia i sociòleg i investigador de la UIB.


A partir de les 13 hores les portes de l'IES Josep Font i Trias s'obriran per a totes les famílies que vulguin participar de les performances i exposicions que haurà preparat l'alumnat. Us hi esperam!


ATENCIÓ FAMÍLIES I ALUMNAT, PODEU VEURE FOTOGRAFIES I VÍDEOS DE LA JORNADA ANANT AL FACEBOOK I L'INSTAGRAM



3 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

コメント


bottom of page